GY.I.K

Gyakran ismételt kérdések


 • Mennyire beszédcentrikusak az órák?

Iskolánkban már az alapoktól kezdve a kommunikáció fejlesztése a fő szempont. Célunk, hogy nyelvtanilag helyes, szókincsben választékos nyelvhasználatra tanítsuk a hallgatókat.

 • Miért ilyen olcsó a tanfolyam?

Iskolánk kisebb haszonkulccsal dolgozik mint más iskolák, illetve kevesebbet is költünk reklámra. Új hallgatóink 80%-a régi diákjaink ajánlása útján kerestek meg minket, ez a leghatékonyabb reklám.

 • Hány órát kapok?
Tanóráink csoportos oktatásban résztvevőknek 45 percesek, magánórában 60 percesek.
 • A tandíj tartalmazza a tankönyvek árát?

Nem, a tandíj a nyelvtanfolyamra vonatkozik, a kurzuskönyveket külön kell megvásárolni vagy beszerezni.

 • A nyelvtanfolyam díján és a tankönyv árán kívül van e más költsége a nyelvtanfolyamnak?

Nyelviskolánk kontroll-tesztjei, záró dolgozatai ingyenesek.

Plusz költség egyszeri 500 forint, amit a tanfolyamot vezető tanárnak kell odaadni a fénymásolásért és kiegészítő anyagért, amivel a fejlődést hivatottak elősegíteni.

 • Akkreditált a nyelviskola?

Nyelviskolánk programja a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által lett jóváhagyva egy minőséget és hatékonyságot vizsgáló eljárások során, melynek eredményeképpen tandíjunkat nem terheli ÁFA.

 • Kapunk a tanfolyam végén bármit arról, hogy elvégeztem a kurzust?

A 100 órás modulok elvégzésekor a tanulók záróvizsgát tesznek, és annak eredményes megírása esetén tanúsítványt kapnak, amit a recepción nyitva tartási időben kérhetnek ki.

 • Mi történik akkor, ha nem tudok bemenni valamelyik órára?

Iskolánk ingyenes pótlási lehetőséget biztosít, ami annyit jelent, hogy az a hallgató, aki nem tud valamelyik órán részt venni, bármelyik másik csoport órájára áthallgathat, recepción készséggel informálnak arról, éppen melyik csoport tart annál az anyagrésznél, amelyet elmulasztottál. Ezen kívül tanáraink is segítenek az elmulasztott anyag pótlásában.

 • Elveszik-e a pénzem, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudom lejárni a tanfolyamot?

Természetesen nem! Indokolt esetben (betegség, kórházi tartózkodás) ingyenes, egyéb esetekben 10.000.- forint halasztási díj ellenében igazolást állítunk ki a fennmaradó órák számáról, s az órák később, megfelelő időpontban, bármelyik általános tanfolyamunkon lejárhatók. Bármilyen egyéb problémát – Pl. ha szintet vagy tanfolyam típust szeretne váltani – rugalmasan kezeljük.

 • Mennyi idő alatt szerezhetem meg a nyelvvizsgát?

Legrövidebb idő alatt kezdőtől a középfokú nyelvvizsga szintig 4 hónap alatt lehet nyelvvizsgához 200 óra nyelvtanulás szükséges. A középfokhoz 400 nyelvóra, míg a felsőfokú szint eléréséhez kb. 600-700 órát kell tanulni kezdő szintről indulva.

 • Meddig van nyitva a nyelviskola? Mikor vehetek részt szintfelmérésen, mikor iratkozhatok be?

Nyelviskolánkban időszakosan történik a beiratkozás és szintfelmérés, meghirdetett napokon vagy előzetes időpontegyeztetést követően lehetséges. Szintfelmérőt emailben is tudunk küldeni neked, melyet visszaküldve ki is javítunk.